Itero kiest Fluor voor ontwerp recyclingfabriek op Chemelot

Itero gunt Fluor het contract voor de engineering van zijn recyclingfabriek. De fabriek moet in 2024 draaien op de Brightlands Chemelot Campus. Het gaat om een totale investering van 25 miljoen euro.

De fabriek maakt gebruik van Itero’s gepatenteerde modulaire technologie. De installatie zal jaarlijks 27.000 ton plastic afval omzetten in waardevolle oliën, was en gas. Die zijn bruikbaar als grondstof voor de productie van nieuwe plastic en petrochemische producten. Het contract wordt uitgevoerd door het kantoor van Fluor in Amsterdam. Fluor werkt samen met Itero en Brightlands aan het locatiespecifieke ontwerp van de installatie.
De fabriek zal, zodra ze operationeel is,  dertig lokale banen creëren.

Ware grootte

Volgens Simon Hansford, CEO van Itero is deze aankondiging een opstap naar de eerste fabriek van Itero op ware grootte.De ambitie van Itero is om in de komende jaren een grotere, commerciële fabriek met meerdere modules in de regio te bouwen. De gepatenteerde geavanceerde recyclingtechnologie van het bedrijf maakt het mogelijk afvalplastic continu te recyclen en biedt daarmee een echte circulaire oplossing voor het wereldwijde afvalplasticprobleem.

Delen:

breg@industrielinqs.nl