JPB breidt tankopslag in Delfzijl uit

JPB breidt haar opslagcapaciteit op het Chemie Park Delfzijl uit met acht tanks van elk 3.500 kubieke meter. In totaal komt er 28.000 kubieke meter aan opslagcapaciteit bij. Daarnaast wordt de verlaadsnelheid opgeschroefd, waardoor schepen sneller kunnen worden beladen. De fundaties voor de tanks zijn al klaar.

De nieuwe tanks worden gefaseerd, per twee stuks, bijgebouwd. De verwachting is dat de eerste tanks in juli 2022 klaar zullen zijn. ‘De vraag is enorm. Verschillende klanten hebben al concreet interesse getoond en de eerste tanks zijn al verhuurd’, zegt Stephan Oldenburger, commercieel directeur bij JPB Logistics. ‘Om zo flexibel mogelijk te zijn voor toekomstige aanvragen kiezen we ervoor om de tanks van hoogwaardig materiaal te bouwen.’

Naast het bijbouwen van tanks wordt ook de zeesteiger van JPB aangepakt. Zo wordt de verlaadsnelheid verhoogd zodat schepen minder lang aan de kade liggen. ‘Onlangs is onze zeesteiger al uitgebreid met een extra betonnen fundatie voor vier nieuwe laadarmen. Deze zijn voor de nieuw te bouwen tanks.’

In 2019 investeerde JPB al ruim tien miljoen euro in negen nieuwe tanks voor glycerine en methanol op Chemie Park Delfzijl. Er kwam 36.000 kubieke meter opslagcapaciteit bij. Het bedrijf moderniseerde toen ook bestaande tanks en automatiseerde laad- en lossystemen.

Delen:
Tags

Eindredacteur van Industrielinqs en Petrochem, en immer speurend naar relevant nieuws om te delen. Mijn interesse: breed. Mijn specialiteit: investeringsprojecten en onderhoudsstops!

liesbeth@industrielinqs.nl