Wie moet Plant Manager of the Year 2021 worden? Stem nu!

Jij mag meebepalen wie zich komen jaar Plant Manager of the Year 2021 mag noemen. Wie moet volgens jou het nieuwe boegbeeld van de Nederlandse procesindustrie worden? Is dat Mark Gerards van Sabic, At Plasman van Nedmag of Yolande Verbeek van Uniper? Bekijk nog even hun filmpjes, lees hun achtergrond en breng jouw stem uit! 

Stemmen kan tot en met 17 juni 14.30 uur. Op die dag houden wij het congres Deltavisie. Rond 16 uur maken we daar bekend wie met de titel naar huis gaat.  

Naast het stemmen via internet (goed voor 20 % van de punten), brengen ook de bezoekers van Deltavisie (20 %) en een jury (60 %) hun stem uit. 

Mark Gerards 

Bij Sabic in Geleen is Mark Gerards (39 jaar) plantmanager van de Olefins-3 fabriek. De plant bestaat uit een naftakraker, een benzeen-, butadieen en MTBE-fabriek. Gerards is er trots op dat de sfeer in de plant goed is, ondanks de onzekerheid over de toekomst. Van de kraker is het de vraag of hij over tien jaar nog op de huidige manier opereert. Sabic onderzoekt of ze de kraker kan elektrificeren. Als hij wordt uitgeroepen tot Plant Manager of the Year 2021 wil Gerards zich dan ook sterk maken voor de toekomst van zijn plant. ‘Ik maak me sterk dat er erkenning en waardering is voor de bezetting die hier hard werkt en om te laten zien dat we een goede plant hebben waar we met vertrouwen in kunnen investeren. 

At Plasman 

At Plasman (55 jaar) is directeur operations bij Nedmag in Veendam. Hij is trots op het sociale karakter van zijn bedrijf. Als Plasman de verkiezing wint, wil hij zich met name sterk maken voor twee zaken: veranderingen intern en de energietransitie. Met dat laatste is hij al anderhalf jaar intensief bezig. Nedmag wil in 2035 onafhankelijk zijn van fossiele grondstoffen. ‘Wij zijn bezig met waterstof en het elektrificeren van installaties. De tijd van praten is voorbij, we moeten gewoon doen. Wij kunnen dat ook. De industrie is aanjager van innovaties en creëert mogelijkheden en oplossingen. De remmende factor zit in wet- en regelgeving. Daar zit een enorme uitdaging.’ 

Yolande Verbeek 

Bij Uniper is Yolande Verbeek (51 jaar) is plantmanager van de elektriciteitscentrale van Uniper op de Maasvlakte. Ze is trots dat medewerkers zich sterk maken voor de toekomst en steeds willen verbeteren in hun werk. Als Verbeek wordt uitgeroepen tot Plant Manager of the Year 2021 wil ze aandacht vragen voor de mens in de energietransitie, openheid en samenwerken. ‘We gaan vraagstukken tegenkomen die we alleen met elkaar kunnen aanpakken. Voor mij is de energietransitie samenwerken. Jong, oud, ervaren, onervaren, overheid en bedrijfsleven. Alleen als we het met elkaar doen, kunnen we de puzzel leggen.’ 

Delen:
Author