EIES 2021 in Rotterdam Ahoy

European Industry & Energy Summit (EIES) 2021 heeft dit jaar plaats in Rotterdam Ahoy. Op 7 en 8 december staat de energie- en grondstoffentransitie van de Europese industrie centraal in plenaire talkshows en verscheidene side events.

Het ziet er naar uit dat de komende maanden meer mogelijk wordt voor fysieke evenementen. De organisatie van EIES verwacht daarom dat de 2021-editie weer met publiek kan worden georganiseerd. Wel heeft de 100% online versie van 2020 aangetoond dat streaming nieuwe mogelijkheden biedt ook niet meer is weg te denken. Met een combinatie van fysiek en online zal het bereik van het evenement verder kunnen groeien. In 2019 had het evenement 650 fysieke inschrijvingen. In 2020 melden 1250 mensen zich aan voor het online evenement, uitgezonden vanuit vier studio’s in Nederland.

Verscheidenheid

Als alle versoepelingen rond Covid het toelaten, zal Rotterdam Ahoy het fysieke middelpunt zijn van plenaire sessies en verschillende side events en break-outs. Via een netwerk-app kan iedereen ook de verschillende livestreams volgen. In Ahoy is ook ruimte voor een expositie met standwalls van partners. Het evenement gaat uit van de community-of-communities gedachte. Naast de plenaire sessies van de organisatie zelf, organiseren verschillende partners hun eigen side events en break outs.

Thuishaven

EIES wil ideeën, technologie, plannen en projecten stimuleren om de uitdaging van de klimaatverandering aan te gaan door alle relevante partijen en expertise uit heel Europa samen te brengen. De Summit richt zich op een verscheidenheid aan onderwerpen zoals emissievrije waterstof, chemische recycling, energie-efficiëntie, elektrificatie, afvang, gebruik en opslag van koolstof, biogebaseerde ketens en meer.

De keuze voor Rotterdam Ahoy versterkt de ambitie van de organisatie om door te groeien met het evenement. Bovendien is Rotterdam een thuishaven en enorme Europese hub voor industriële activiteiten en infrastructuur.

Neem voor meer informatie over het evenement contact op met Janet Robben, janet@industrielinqs.nl.

Delen:
Author