Asset management personeel opleiden met game

Veel bedrijven zijn genoodzaakt om zelf nieuw asset management personeel op te leiden. Verschillende bedrijven gaan daar nu samen een interactieve simulatiegame voor ontwikkelen. Ze hebben daarvoor geld ontvangen van het ministerie van Economische Zaken en Klimaat voor hun MBK!dee.

175 mkb-bedrijven ontvangen in totaal 10 miljoen euro voor hun MKB!dee: projecten waarmee ondernemers kunnen experimenteren met hoe je de kennis en vaardigheden van je personeel kunt opvijzelen. Veerenstael, Raccoon Serious Games en Ivy Global ontvingen 198.460 euro voor de ontwikkeling van hun asset management game.

Asset management leer je volgens deze bedrijven niet uit boeken of in workshops. Het gaat om het ervaren en doordenken van uiteenlopende scenario’s. Hun oplossing is de Asset Management Experience. Een interactieve simulatie-game die te spelen is in teams. Het spel behandelt de asset managementfilosofie, voorbeelden en trainingselementen die de dynamiek van de praktijk nabootsen.

Volgend jaar beschikbaar

Door het gezamenlijk spelen van de simulatiegame kunnen starters, mediors, seniors of gemixte teams effectiever leren, reflecteren en kennis delen. In de game worden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van asset management behandeld. Denk hierbij aan industry 4.0, predictive maintenance en machine learning algoritmes. De samenwerking tussen de domeinexperts van Ivy Global en Veerenstael en de serious game designers van Raccoon zorgt voor een inhoudelijke en activerende game. De ontwikkeling start in juni 2021 en naar verwachting wordt de game begin 2022 beschikbaar voor het brede publiek.

Delen:
Author