BASF Antwerpen bouwt proeffabriek voor superabsorberende polymeren

BASF Antwerpen investeert 25 miljoen euro in een proeffabriek voor superabsorberende polymeren (SAP). Het nieuwe SAP Excellence Center wordt uitgerust met dataverwerkingssystemen en sensortechnologie, die zorgen voor hogere productperformantie en versnelling van de opschaling in de productie-installaties.

Na de invoering van toegepaste robotica voor productanalyse in de ontwikkelingslabo’s, is dit de volgende stap in BASF’s digitalisatietraject voor de superabsorberende polymeerbusiness. De nabijheid van BASF’s world-scale SAP productie-installatie op de site van Antwerpen verkort bovendien de tijd om het product op de markt te brengen. De pilotplant is begin 2023 operationeel.

De superabsorberende polymeren worden gebruikt in diverse toepassingen zoals luiers, incontinentieproducten voor volwassenen en hygiëne-artikelen voor vrouwen.

 

Delen:
Author