Covestro Antwerpen gaat voor 45 procent over naar windenergie

De productiesite van Covestro in de Antwerpse haven betrekt voortaan bijna de helft van zijn elektriciteitsbehoefte in België uit windenergie. Het chemiebedrijf heeft hiervoor een overeenkomst getekend met energiebedrijf Engie.

De energieleverancier wil vanaf 1 april 2021 ongeveer 45 procent van de elektriciteitsvraag van Covestro in Antwerpen dekken met 15 windturbines, in vier nieuw aangelegde onshore windparken. De turbines staan in de gemeenten Hoogstraten, Eeklo, Kaprijke en Maldegem en maken alle deel uit van het Conquest4Wind P5-samenwerkingsverband.

De nieuwe overeenkomst dekt een capaciteit van 39 megawatt. Dit komt overeen met de energievoorziening voor ongeveer 30.000 privéhuishoudens en vermindert de koolstofvoetafdruk van Covestro in België met meer dan 38.500 ton CO₂, wat overeenkomt met de uitstoot van bijna 20.000 auto’s per jaar.

Energie-efficiëntere productie

De productie in de chemische industrie is van oudsher energie-intensief. Met zijn verschillende innovatieve procestechnologieën en een erkend energiebeheersysteem heeft Covestro zijn energie-efficiëntie al aanzienlijk verhoogd en de emissies van zijn productie al sterk verminderd. De groep Covestro heeft zich ook tot doel gesteld zijn specifieke CO₂-uitstoot tegen 2025 te halveren ten opzichte van 2005. Aanvullend en in lijn met de nieuwe bedrijfsvisie ‘We will be Fully Circular’, wil Covestro nu ook het grootste deel van de resterende energie uit windenergie te halen.

Delen:
Author