Neptune Energy wil CO2 opslaan in lege gasvelden

Neptune Energy gaat een haalbaarheidsonderzoek doen naar grootschalige CO2-opslag in het Nederlandse deel van de Noordzee. Het bedrijf wil 120 tot 150 miljoen ton CO2 opslaan in lege gasvelden.

De studie brengt de mogelijkheden in kaart om jaarlijks tussen vijf en acht miljoen ton CO2 op te slaan in de lege gasvelden in de licentiegebieden L10-A, L10-B en L10-E, die Neptune Energy exploiteert. Hierdoor kan ze gebruik maken van bestaande infrastructuur voor de opslag van Co2. Als het project door gaat, wordt dit een van de grootste faciliteiten voor CO2-opslag (CCS) in het Nederlandse deel van de Noordzee. Met de hoeveelheid CO2 die hier kan worden opgeslagen, kan volgens Neptune ruim vijftig procent van de CO2-reductie worden gerealiseerd die de Nederlandse industrie zich tot doel heeft gesteld.

Neptune Energy beschikt al over ervaring met CO2-injectie. Gedurende 14 jaar is CO2 via het K12-B platform in het gasveld geherinjecteerd. Dit project werd uitgevoerd in nauwe samenwerking met TNO.

CO2-opslag
Klik om afbeelding te vergroten.

Delen:
Author