Chemische bouwstenen op basis van bio-residuen

Relement maakt aromaten, chemische bouwstenen, op basis van bio-residuen in plaats van aardolie. Deze week is bekend gemaakt dat Relement het 25ste spin-off bedrijf van TNO is.

Aromaten zijn essentiƫle grondstoffen voor coatings, lijmen, isolatieschuim en andere hoogwaardige toepassingen. De aromaten op basis van bio-residuen helpen de industrie verduurzamen. Daarnaast hebben ze een betere kwaliteit dan fossiele varianten. Zo is verf met bio-aromaten beter bestand tegen zonlicht en wordt isolatieschuim sterker.

Relement is een spin-off van TNO en is opgezet voor de ontwikkeling, productie en marketing van bio-aromaten die TNO heeft ontwikkeld binnen het Biorizon Shared Research Center. Relement komt voort uit het Tech Transfer programma dat ruim drie jaar geleden is opgezet om de kennis van TNO naar de markt te brengen en daarmee maatschappelijke impact te realiseren.

 

Delen:
Author