Video: Neptune Energy verwijdert drie platforms uit Noordzee

Neptune Energy heeft drie van haar platforms uit het Nederlandse gedeelte van de Noordzee verwijderd. In de video onderaan dit bericht is te zien hoe dat in zijn werk ging. De platforms hebben veertig jaar lang gas geleverd aan Nederland. De productie is al in 2016 stilgelegd.

Meer dan 3.400 ton staal, ongeveer de helft van het gewicht van de Eiffeltoren, is verwijderd van de zeebodem en in een serie hijswerkzaamheden op een schip geplaatst. De platforms waren aan het einde van hun economische levensduur. Ze produceerden de jaren zeventig en begin jaren tachtig gas voor Nederland.

De drie platforms (L10-C, L10-D en L10-G) zijn met het transport en installatieschip Bokalift 1 van Boskalis verwijderd. Het schip heeft een kraan van drieduizend ton en 6300 vierkante meter dekruimte.

Het L10-gebied blijft werken met gas dat wordt geproduceerd op platformen rond L10-A platform van Neptune Energy.

Delen:
Tags
Author