Destillatiekolom komt bij Borealis in Kallo aan

Het coronavirus leek de wereld even stil te leggen, maar intussen draaien ook grote investeringsprojecten gewoon door. Dat is goed te zien bij Borealis. Vorige week bracht een schip de destillatiekolom voor de nieuwe propaandehydrogeneringsfabriek in Kallo.

De propeensplitter gaat propaan scheiden van propeen. De kolom weegt 1.600 ton en is 105 meter lang en 10 meter breed. Het is daarmee een van de grootste apparaten die ooit in de Antwerpse haven in één stuk werden geleverd.

Borealis investeert een miljard euro in de nieuwe fabriek, die propaan gaat omzetten in propeen. De fabriek krijgt een productiecapaciteit van 750.000 ton per jaar. In september vorig jaar gingen de eerste spades in de grond en medio 2022 zou de nieuwe fabriek moeten opstarten. Borealis heeft het EPCM-contract en het dienstencontract voor de oplevering toegewezen aan Tecnimont.

Ineos

Ook Ineos gaat een propaandehydrogeneringsfabriek in het Antwerpse havengebied bouwen. Deze fabriek krijgt eveneens een productiecapaciteit van 750.000 ton propeen per jaar maar zal in 2023 worden opgeleverd. Deze fabriek komt in Lillo te staan.

Delen:
Tags
Author