BASF produceert ontsmettingsmiddelen in Ludwigshafen om gratis weg te geven

BASF gaat vanwege de uitbraak van het coronavirus ontsmettingsmiddelen maken op haar site in Ludwigshafen. Er zijn maatregelen genomen om de productie daarvan in de fabriek mogelijk te maken. BASF wil de desinfectiemiddelen gratis geven aan ziekenhuizen in de regio Rhine-Neckar. Het bedrijf start daar waarschijnlijk eind deze week mee.

Het bedrijf produceert in haar vestiging in Ludwigshafen een deel van de grondstoffen die gebruikt worden voor de productie van desinfectiemiddelen. Andere noodzakelijke grondstoffen koopt ze extern aan. BASF heeft nu enkele metrische tonnen, met name isopropanol, toegewezen aan de productie van handontsmettingsmiddelen. BASF heeft een speciale vergunning gekregen om de medische desinfectiemiddelen te maken op haar site in Ludwigshafen.

Totale vraag verlichten

‘De verspreiding van het nieuwe coronavirus is een uitdaging voor ons als maatschappij’, zegt Michael Heinz, lid van de raad van bestuur en vestigingsmanager Ludwigshafen. ‘We hebben nagedacht over hoe we binnen onze mogelijkheden het best kunnen helpen door diegenen te ondersteunen die nu bijzonder belangrijk zijn: ziekenhuisartsen en verplegend personeel. Omdat onze productiecapaciteiten zeer beperkt zijn, kunnen wij in eerste instantie alleen aan ziekenhuizen in de grootstedelijke regio Rhine-Neckar leveren. Op deze manier hopen we de totale vraag naar ontsmettingsmiddelen te verlichten.’

Delen:
Tags
Author