Anqore produceert als eerste grootschalig duurzaam acrylonitril

Anqore produceert op het chemiepark Chemelot als eerste in de wereld grootschalig duurzaam acrylonitril. Met dit  Econitrile brengt het chemiebedrijf de CO2-voetafdruk terug met zestig procent. Dat blijkt ook uit een recente studie van Anqore en de Universiteit van Maastricht.

De belangrijkste grondstoffen propeen en ammoniak komen uit duurzame bronnen geleverd door Sabic en OCI Nitrogen, beide ook gevestigd op Chemelot. Ze garanderen dat het deze chemische bouwstenen worden geproduceerd uit onder andere bio-nafta en biogas. Dit in overeenstemming met de zogenoemde ISCC + -richtlijnen. De voetafdruk wordt nog verder teruggebracht door en inzet van energie die wordt gegenereerd in het eigen productieproces.

Hoogwaardig

Opvallend is dat Anqore voor Econitrile geen nieuwe fabriek hoefde te bouwen. Het nieuwe product wordt gemaakt met de bestaande fabriek, dezelfde mensen en processen. Daardoor wijken de producteigenschappen ook niet af van het hoogwaardige acrylonitril dat Anqore al decennia lang produceert en levert.

Met het nieuwe product kunnen klanten van Anqore hun materialen duurzamer produceren. De chemische bouwsteen gaat onder andere in ABS, koolstofvezel, acrylamide, acrylvezel, polyolen, speciale harsen en nitrilrubbers tot speciale hulpstoffen en farmaceutische producten.

Delen:
Author