Tweede productielijn BioMCN produceert weer na lange stilstand

Na het oplossen van de laatste aanloop- en opstartproblemen wordt sinds veertien jaar weer methanol geproduceerd in de tweede productielijn van BioMCN. ‘Een geweldig resultaat, waar we met z’n allen keihard aan hebben gewerkt’, aldus plant manager Paul Compagne. ‘Het kostte soms hoofdbrekens en zweetdruppels, maar dankzij deze geweldige inspanning hebben we het gerealiseerd. Ik ben bijzonder trots op onze mensen!’

Johan Visser, site director Chemie Park, feliciteert de medewerkers van BioMCN met de opstart. ‘Geweldig hoe BioMCN deze installatie aan de praat heeft weten te krijgen. Een enorme prestatie van de eigen organisatie en van al die contractors. En, laten we dat niet vergeten, zonder noemenswaardige veiligheidsincidenten.’

Met de opstart komt een einde aan een lange periode van stilstand en aan een buitengewoon intensieve periode van renovatie. Eind 2017 besloot OCI, de moedermaatschappij van BioMCN, om ruim honderd miljoen euro te investeren om de tweede productielijn M2 weer in gebruik te nemen. De opstart was eind 2018 voorzien, wat bijzonder ambitieus was. Te ambitieus, zo bleek, want de klus was nog complexer dan ingeschat.

Lees meer over deze complexe revamp en de daarbij gemaakte keuzes in Petrochem 9 – 2019.

Delen:
Author