Geysen investeert miljoen in opleidingscentrum

De Belgische industrieel dienstverlener Geysen investeert een miljoen euro in haar opleidingscentrum. De ‘eyecatcher’ van de nieuwe Geysen Academy is de miniatuurfabriek waarin alle mogelijke industriële technieken kunnen worden nagebootst.

Het servicebedrijf groeit momenteel flink. Het heeft een omzet van vijftien miljoen euro en groeit naar eigen zeggen jaarlijks met twintig procent. Binnen twee jaar mikt het bedrijf op twintig miljoen euro omzet en 250 medewerkers. Om dat te bereiken staan er onder andere meer dan vijftig vacatures open. ‘Maar het is niet eenvoudig om medewerkers het gewenste technisch profiel én de juiste attitude vinden’, aldus Geysen in een persbericht.

Opleidingscentrum

De Geysen Academy moet de vaardigheden van sollicitanten testen en helpen om nieuwe en ervaren medewerkers te laten groeien in hun job. Het nieuwe opleidingscentrum opent naar verwachting in oktober van dit jaar. In de miniatuurfabriek worden alle mogelijke industriële technieken op schaal nagebootst, legt CEO Johan Vos uit. ‘We bouwen opzettelijk storingen in in dit proces, zodat medewerkers levensechte problemen leren traceren en oplossen.’ Naast de miniatuurfabriek in Westerlo is er ook een ‘Academy on the road’, zodat medewerkers in andere regio’s van het land ook opleidingen kunnen volgen.

Tot het cursusaanbod behoren onder meer mechanica, elektriciteit-, specialisatie- en veiligheidsopleidingen. Daarnaast leren medewerkers soft skills aan, zoals attitude, communiceren, verantwoordelijkheid en veiligheid.

Duwtje in de rug

Met het opleidingscentrum wil Geysen niet alleen zichzelf helpen, maar de hele industrie. ‘Wij willen het toegenomen enthousiasme rond techniek aanwakkeren’, zegt Vos. ‘Het gebrek aan jeugdige techniekers verlamt onze economie. Bovendien opent een doorgedreven technische opleiding deuren voor mensen die op dit moment nog minder kansen krijgen op de arbeidsmarkt. Ten slotte stellen we onze infrastructuur ook ter beschikking aan technische scholen. Middelbare en hogescholen kunnen hier de theorie omzetten in praktische lessen. Zo geven we de Belgische industrie een duwtje in de rug.’

Delen:
Author