1.500 technische vacatures in Vlaamse chemie en farma

De chemie- en farmasector in Vlaanderen heeft momenteel bijna 1.500 openstaande vacatures. Dat blijkt uit de Jobbarometer, een jaarlijkse enquête van sectorfederatie Essenscia Vlaanderen bij meer dan honderd sectorbedrijven.

De – om preciezer te zijn – 1.485 openstaande vacatures zijn er ondanks dat de sector jaar na jaar meer mensen aanwerft. Vorig jaar werden er 3.733 nieuwe medewerkers aangetrokken. Dat is ruim de helft meer dan twee jaar voordien. In totaal heeften chemie en pharma de voorbije drie jaar 9.682 mensen aangeworven. Deels om de pensionering van oudere werknemers op te vangen.  Deels gaat het echter  ook om nieuwe functies dankzij de sterke banengroei in de chemie en life sciences. Het aantal banen in de sector stijgt namelijk al vijf jaar op rij: van 59.366 in 2013 tot 62.154 in 2018, goed voor 2.788 nieuwe jobs.

Technische studie

Volgens Frank Beckx, gedelegeerd bestuurder Essenscia Vlaanderen is de boodschap duidelijk: ‘Jongens én meisjes, Emma of Lucas, Youssef of Aïsha, kies voor een technische of wetenschappelijke studie. De chemie- en farmasector zal jullie in de armen sluiten, want elk talent telt.’

Delen:
Author