Stem nu! Welke innovatie moet duurzaamheidsverkiezing winnen?

Betaalbare waterstof, het kleinste oliebedrijf in de wereld, asbest verwerken met afvalzuren. Welk bedrijf is een lichtend voorbeeld voor een duurzame industrie? TNO, Vertoro en Asbeter, strijden dit jaar om de titel Enlightenmentz 2019. Stem nu op uw favoriet! Op 16 mei, tijdens Het Nieuwe Produceren congres, pitchen de drie hun innovatieve idee en maken wij de winnaar bekend.

Stemmen kan tot donderdag 16 mei 14.30 uur.

TNO met methaanpyrolyse
De doorbraak van waterstof als schone energiedrager en grondstof lijkt nabij. Probleem is echter de CO2-uitstoot bij productie. Met methaanpyrolyse wordt waterstof uit aardgas gemaakt met koolstof – en niet CO2 – als waardevol bijproduct. Het is betaalbaarder dan de alternatieven, kost relatief weinig energie en levert een extra waardevol product op. TNO/Voltachem verwacht dat deze technologie over enkele jaren marktrijp is. Het ontwikkelt bovendien een methode om koolstof zuiver uit de reactor te scheppen.
> Lees meer

Vertoro
Vertoro noemt zich het kleinste oliebedrijf ter wereld. De start-up maakt olie van lignine. Dit kan gebruikt worden als chemische bouwsteen of brandstoffen. Jaarlijks is er in potentie vier keer zoveel lignine beschikbaar als er aardolie uit de grond wordt gehaald. De ambities zijn groot. ‘Wij willen het grootste duurzame oliebedrijf ter wereld worden.’
> Lees meer

Asbeter
Asbeter heeft een proces ontwikkeld waarmee het asbestplaten veilig, betaalbaar en circulair kan vernietigen met behulp van zure industriële reststromen. Deze stromen worden momenteel geneutraliseerd en dan geloosd. Daarbij komt veel CO2 vrij, wat wordt vermeden als de reststromen worden ingezet om asbest te vernietigen. > Lees meer

Winnaar

De winnaar wordt bepaald door een vakjury (verdeelt 60 punten), internetstemmen (20 punten) en de bezoekers van het congres (20 punten). Genomineerden krijgen een artikel op onze websites en in onze magazines. Ook komen wij langs om een bedrijfsfilmpje te maken ter waarde van 2200 euro. Om interessante innovaties de nodige aandacht te geven en om de kans op succes te vergroten krijgt de winnaar een zogenoemd slow money pakket. Dat betekent onder andere veel aandacht in onze vakbladen, websites en nieuwsbrieven. Ook krijgt de winnaar een jaar lang toegang tot het netwerk van Het Nieuwe Produceren.

[vc_message message_box_color=”alert-success” icon_fontawesome=”fa fa-users”]

Congres Het nieuwe Produceren. Thema: Briljante mislukkingen

De Enlightenmentz 2019 worden bekend gemaakt tijdens Het nieuwe Produceren congres op 16 mei bij Plant One in Rotterdam. Het thema van het congres is Briljante mislukkingen. Hoe komt het dat briljante ideeën in de realiteit toch regelmatig mislukken? Ook op het vlak van innovatie en verduurzaming in de industrie zijn verschillende voorbeelden te noemen. Wat zijn de oorzaken? En wat kunnen we ervan leren?

Wilt u er bij zijn? Dat kan! Schrijf u in via deze website.

[/vc_message]

Delen:
Author