Na Shell richt Follow This pijlen op andere oliegiganten

Nu Shell een duurzamere richting in lijkt te slaan, krijgt de energiereus een jaartje rust van Mark van Baal. Met Follow This heeft hij sinds 2015 4700 aandeelhouders verzameld die het concern oproepen om te vergroenen. Hij kreeg steeds meer navolging. Onder andere vier grote institutionele beleggers steunden zijn resolutie. Daarmee heeft hij een aanzet gegeven tot de koerswijziging van Shell.

Hoog tijd voor Van Baal zijn grenzen te verleggen. Follow This heeft inmiddels ook aandelen in andere olieconcerns. Het Noorse Equinor (voorheen Statoil), BP, Chevron en zelfs ExxonMobil, kunnen hun borst natmaken. Van Baal heeft zijn agenda inmiddels vol met algemene aandeelhoudersvergaderingen en andere afspraken in het buitenland. Hij wil ze op een soortgelijke manier als bij Shell op een ander spoor zetten.

Deltavisie 2019

Tijdens Deltavisie 2019 op 20 juni in Spijkenisse komt hij vertellen hoe het hem dat beter lukt als aandeelhouder, dan voorheen als kritisch journalist.

Delen:
Author