HES Botlek Tank Terminal bestelt zes nieuwe tanks

HES Botlek Tank Terminal (HBTT) heeft SJR Tank Construction opdracht gegeven om zes hoogwaardige tanks te bouwen voor de opslag van biobrandstoffen. De opslagtanks hebben ieder een inhoud van 3.400 kubieke meter, een diameter van twaalf meter en een hoogte van dertig meter.

De eerste vier tanks worden momenteel in de geconditioneerde productieloods van SJR gebouwd en zullen snel worden gevolgd door de laatste twee tanks. De compleet afgebouwde tanks zullen vervolgens over het water worden getransporteerd en bij HBTT in de Botlek op de fundatie worden geplaatst. De civiele werkzaamheden zijn uitbesteed aan De Vries en Verburg Bouw en ook al in volle gang.

De bouw van de zes tanks maakt deel uit van een flinke uitbreiding van de tankopslag bij HBTT. In 2017 is de capaciteit verdubbeld naar 490.000 kubieke meter. Met de oplevering van de zes nieuwe tanks wordt de totale opslagcapaciteit verhoogd naar 510.000 kubieke meter. Naar verwachting worden de opslagtanks in augustus 2019 opgeleverd.

Delen:
Tags
Author