Finalisten Techniekheld 2019 bekend

De finalisten voor de verkiezing Techniekheld 2019 zijn bekend. Techniekhelden zijn technici die om bepaalde redenen onmisbaar zijn voor het bedrijf of die iets bijzonders doen of hebben gedaan met grote impact. Pip van Dijk (Cabot), Carsley Gorsele (Croonwolter&dros), Meini Lutterop (Stork) en Luuk de Jong (Delicia) maken op woensdag 10 april kans om Techniekheld 2019 te worden. De bekendmaking vindt plaats in het Maintenance Theater tijdens de beurs Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy.

De genomineerden

De komende dagen stellen wij de genomineerden uitgebreid aan u voor. Begin april kan er worden gestemd, houd de sites in de gaten.

Techniekheld

Pip van Dijk, Cabot

Pip van Dijk, Cabot

Pip van Dijk (60) is altijd bezig met techniek. Als hij klaar is bij zijn werkgever chemiebedrijf Cabot, sleutelt hij aan zijn motor of aan de oude mijnenveger van de marine die hij met zijn vereniging heeft gekocht en waar ze rondvaarten mee doen. Zijn enthousiasme en kennis over techniek brengt hij graag over op zijn (jongere) collega’s. Volgens zijn collega’s is hij een inspirerende en motiverende voorman.

Carsley Gorsele, Croonwolter&dros

Zijn leidinggevende noemt hem praktisch en professioneel en ook kordaat en op een nette manier formeel. Mooie woorden waar Carsley Gorsele erg blij mee is. Maar hij zal hierdoor niet naast zijn schoenen gaan lopen. ‘Ik blijf wie ik ben, een beetje eigenwijs, maar wel iemand die zich voor duizend procent inzet voor het werk en voor de collega’s.’

Techniekheld

Carsley Gorsele, Croonwolter&dros

techniekheld

Meini Lutterop, Stork

Meini Lutterop, Stork

Op de vraag wat de belangrijkste assets van een bedrijf zijn, volgt regelmatig het antwoord: de medewerkers. Terecht, want zonder goede vakmensen zijn we nergens. En de mensen die net een beetje meer doen dan van ze wordt gevraagd, zijn de ware helden. Zo wil Meini Lutterop helemaal niet gezien en genoemd worden: ‘Ik vond het gewoon leuk om in mijn eigen garage een tool te maken waarmee het onderhoud makkelijker zou worden.’

Luuk de Jong, Delicia

Luuk de Jong, Delicia

Luuk de Jong (28) had nooit verwacht bij een technische dienst te werken. Na zijn studie mechatronica ging hij eerst aan de slag als software-engineer. Daarna kwam hij via via bij de technische dienst van hagelslagfabriek Delicia terecht. Hier wordt onder andere de hagelslag voor de huismerken van supermarkten geproduceerd. De Jong sleutelt nu aan installaties, maar gebruikt zijn software-vaardigheden om steeds meer te automatiseren, installaties te verbinden en informatie inzichtelijk te maken voor collega’s.

Over de verkiezing

Het is tijd om deze vakmensen in de spotlight te zetten! Woensdag 10 april wordt tijdens de beurs Maintenance NEXT in Rotterdam Ahoy de Techniekheld 2019 bekend gemaakt. Het is de eerste keer dat deze prijs wordt uitgereikt. De winnaar krijgt een geldbedrag en een op maat gemaakte smeertechnische opleiding van Van Meeuwen. De winnaar wordt bepaald op basis van internetstemmen (20 procent), de bezoekers van de awarduitreiking (20 procent) en door de jury (60 procent).

Ook bij de uitreiking aanwezig zijn? Meld u dan snel aan!

Delen:
Author