Petrochem 1 verschenen als e-magazine

In 2019 verschijnt Petrochem na bijna 30 jaar print voor het eerst ook als e-magazine. Naast tien papieren edities verschijnen er dit jaar in ieder geval twee digitale versies. Het betekent dat we één papieren editie minder maken. 

Een digitaal magazine, ook wel e-zine genoemd, is niet zomaar een digitale versie van ons papieren blad. In een e-zine kunnen we gebruik maken van de mogelijkheden van het internet. We kunnen artikelen gemakkelijk ondersteunen met filmpjes en linkjes. Ook kunnen we extra informatie op andere manieren toevoegen.

In dit e-magazine van Petrochem leest u onder andere:

Een interview met Erik Klooster, directeur van de VNPI, over de mogelijkheden van de raffinagesector om CO2-uitstoot te reduceren. Volgens hem is veel afhankelijk van de ontwikkelingen rondom de CO2-prijs, maar ook van politieke keuzes om minder rendabele ingrepen financieel te ondersteunen.

Ook geven we een overzicht van lopende grote projecten in de industrie. Opvallend in onze verzameling projecten zijn de vele investeringen in opslagcapaciteit. Blijkbaar hebben de terminals vertrouwen in de markt waardoor ze capaciteit bijbouwen.

En u kunt lezen hoe het grootste oliebedrijf ter wereld veel zichtbaarder wordt, zeker ook in Nederland en Vlaanderen. Saudi Aramco voltooide net voor de jaarwisseling de overname van de resterende aandelen in Arlanxeo. En de overname van Sabic door Aramco lijkt een kwestie van tijd. Het zijn stapjes in een continue ontwikkeling die in 1938 begon, toen voor het eerst olie werd gevonden in Saoedi-Arabië.

 

Wilt u ook het volgende e-magazine van Petrochem ontvangen?

Delen:
Author