nieuws

Wintershall start olieproductie in Deense Noordzee

Publicatie

20 Apr 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

BASF, olieproductie, Wintershall

Wintershall, een dochteronderneming van BASF, is gestart met de olieproductie uit het Deense veld Ravn. Een nieuw productieplatform in de Deense Noordzee, circa 300 kilometer ten noorden van Den Helder, gaat de olie uit het Ravn veld winnen op een diepte van circa 4.000 meter. Een onderzeese pijpleiding vervoert de ruwe olie naar Wintershalls A6-A platform in de Duitse Noordzee, circa 18 kilometer verderop, waar het wordt ingevoerd in het bestaande exportsysteem naar Nederland.

Het is voor het eerst dat Wintershall optreedt als operator waarbij het Ravn veld in fases wordt ontwikkeld middels het zogeheten ‘Appraisal through Development’ concept. Het bedrijf verzamelt gedurende het winningsproces continu prestatiegegevens over de productiviteit van de put en de laterale afmetingen van het reservoir. Analyse van deze data vormt de basis voor en draagt bij aan de verdere ontwikkeling van het veld.

Wintershall is al meer dan 50 jaar actief in de Noordzee. Het bedrijf is een van de grootste producenten van aardgas op het Nederlands continentaal plat en beheert meer dan 25 offshore productiefaciliteiten en 7 onderzeese putten in zowel de Nederlandse als de Engelse, Duitse en Deense sectoren van de Noordzee.

Petrochem 5, 2018

25 mei 2018