whitepaper

Procesindustrie: verhoog positie op prestatieladders door terugdringing energieverbruik

Publicatie

18 Apr 2017

Categorie

Petrochem

Soort

whitepaper

Tags

Aerzen, MVO, Procesindustrie

Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen staat steeds hoger op de management agenda. De MVO Prestatieladder heeft via ISO 26000 internationale erkenning gekregen. Het Nederlandse initiatief – de CO2 Prestatieladder – verdient diezelfde navolging.

De Nederlandse industrie is goed voor 80% van het vaderlandse energiegebruik. 82% van die energie wordt nog steeds opgewekt met fossiele brandstoffen. Slechts 12% komt van hernieuwbare bronnen. Dat aandeel moet omhoog. Niet alleen omdat de overheid dat oplegt, maar ook omdat wereldwijd de gevolgen van de opwarming van de aarde steeds meer zichtbaar en voelbaar worden.

De procesindustrie is een van de grootste energieverbruikers. Terugdringing van het energieverbruik levert niet alleen maatschappelijk voordeel op, maar leidt tevens tot aanzienlijke besparingen. Die kunnen oplopen tot enkele tonnen euro’s per bedrijf.

Aerzen biedt concrete en effectieve oplossingen voor het terugdringen van het energieverbruik en terugwinning van warmte in processen met blowers en compressoren. Technologische oplossingen met zowel ecologische als economische voordelen over de gehele life-cycle. Daarmee kunnen bedrijven zowel op de korte als de lange termijn hun concurrentiepositie verbeteren en actief een bijdrage leveren aan een betere wereld.

Download hier de white paper Procesindustrie: verhoog positie op prestatieladders door terugdringing energieverbruik van Aerzen.

Bron: Aerzen

Wellicht vindt u deze artikelen ook interessant

Schrijft u in voor onze nieuwsbrief en blijf altijd op de hoogte.