Treinramp Wetteren

maandag 6 mei 2013 anp/Petrochem 0 reacties

Zaterdagochtend rond 2 uur ontspoorden zes van de dertien wagons van een goederentrein met chemicaliƫn net buiten het Belgische plaatsje Schellebelle in de Oost-Vlaamse gemeente Wetteren. Door het ongeval viel een dode en raakten 49 mensen gewond. Drie wagons geladen met acrylonitryl ontploften en er ontstond een vuurzee. Uit de brandende wagons kwam cyanide vrij. Twee andere wagons bevatten butadieen. Er zijn ook vijf lege wagons en de laatste wagon bevat een licht metaal.

De autoriteiten hebben vervuild bluswater gecontroleerd laten lozen op de rivier de Schelde omdat een waterbekken bij een zuiveringsinstallatie vol was. Het vervuilde water in de bekkens is inmiddels overgepompt naar een schip dat daarvoor uit Amsterdam naar Wetteren is gevaren.

De man die door de giftige dampen is overleden, is uit zijn woning gehaald. Uit de eerste autopsie blijkt dat hij zeer hoge concentraties gif had ingeademd.

Reageren

Invoer verplicht
Invoer verplicht
Invoer verplicht
 

Petrochem Nieuwsbrief

Voortaan automatisch elke twee weken op de hoogte blijven? Schrijf u dan in op onze gratis nieuwsbrief. Wilt u meer achtergrondartikelen lezen, dan kunt u ook een digitaal abonnement afnemen.
Invoer verplicht

 

 

 

Al het nieuws gratis?

Wilt u gratis toegang krijgen tot al onze nieuwsberichten, columns en artikelen? Schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief of word lid van de groep Petrochem Platform op LinkedIn!

Meld u aan voor de nieuwsbrief

Bericht aandragen?

Stuur uw bericht met behulp van dit formulier naar de redactie of stuur een e-mail naar redactie@industrielinqs.nl.

Petrochem is een uitgave van Industrielinqs Pers & Platform.
© 2016 www.petrochem.nl - alle rechten voorbehouden.