nieuws

Joint venture gaat harde kunststoffen recyclen

Publicatie

8 aug 2017

Categorie

Het Nieuwe Produceren

Soort

nieuws

Tags

harde kunststoffen, recyclen

Afvalverwerker Suez en Kempenaars Recycling gaan samen werken aan slimme oplossingen om harde kunststoffen geschikt te maken voor recycling. Zo kunnen zij hoogwaardige grondstoffen leveren aan de kunststofproducerende industrie op basis van gebruikte plastics.

De twee bedrijven gaan een joint venture aan onder de naam SK Polymers. Dit bedrijf gaat nieuwe grondstoffen produceren die conventionele grondstoffen voor kunststofproducten kunnen vervangen. De afhankelijkheid van schaarse fossiele grondstoffen, zoals olie, wordt hierdoor kleiner. Sua zet hierbij haar expertise en ervaringen met onder andere haar sorteerinstallatie voor kunststof verpakkingsafval in Rotterdam in. Kempenaars stelt haar ervaringen met het sorteren van kunststoffen en een deel van haar locatie in Roosendaal beschikbaar.

De vraag van fabrikanten en kunststofverwerkers naar secundaire grondstoffen voor nieuwe kunststoffen neemt volgens de bedrijven sterk toe. ‘De vraag naar kunststoffen in Europa bedraagt nu ruim 50 miljoen ton per jaar, met als afnemers de verpakkingsindustrie, de bouwsector, elektronica en de automotive industrie.’

Petrochem 7/8, 2018

17 juli 2018

EemsDeltavisie
Eemsdeltavisie 2018: Factory as a Forest

Wanneer 17 Oct 2018
Locatie Evenementenhal Delfzijl, Handelskade West 26, 9934 Delfzijl