Schrijf nu in!

Deltavisie 2018


HET NIEUWE PRODUCEREN


DEELNAMEPRIJZEN excl. BTW
Dag: congres, lunch en borrel € 275
Avond: diner en verkiezing € 150
Combikaart: dag & avond: € 350
Tafel tijdens diner (8 personen): € 1100


Wanneer

donderdag 7 juni 2018


Locatie

Innovatiekracht, Plaatweg 15, 3202 LB Spijkenisse


Inschrijven

HET NIEUWE PRODUCEREN

We staan aan de vooravond van de vierde industriële revolutie. De combinatie van slimme sensoren en enorme rekencapaciteit van computers zorgt er bijvoorbeeld voor dat we enorm veel data beschikbaar krijgen en die op een waardevolle manier kunnen interpreteren. Toch is deze ontwikkeling niet een doel op zich. Industry 4.0 is vooral een middel om processen duurzamer, efficiënter en ook veiliger te kunnen doen.

Ook verschillende andere innovatieve technologieën  op het gebied van elektrificatie en nieuwe zienswijzen over bijvoorbeeld de omgang met grondstoffen en materialen leggen de basis voor ‘Het Nieuwe Produceren.’ Tijdens Deltavisie 2018 gaan we op zoek naar de kansen die vernieuwing biedt voor de procesindustrie.

In de avond wordt de opvolger van Emre Kaya gekozen, tijdens de bekendmaking van de Plant Manager of the Year 2018. Ook wordt voor de vierde maal de VOMI Safety eXperience Award uitgereikt. Een dag om niet te missen dus!

VOMI SAFETY EXPERIENCE AWARD

Klik hier voor meer informatie

beeldmerk-vomi-award-hr

PLANT MANAGER OF THE YEAR

Lees hier meer over de verkiezing

logo_pmy_zonder_jaar

Programma

10:30 uur

Ontvangst

11:00 uur

Aanvang dagprogramma congres

 • Openingslezing door Ulco Vermeulen (Directeur Business Development, NV Nederlandse Gasunie)
  De groene moleculen zijn in aantocht. Volgens een recent rapport is bijvoorbeeld grootschalige inzet van groen waterstof al over tien jaar realiseerbaar. Gasunie bereidt zich daar nadrukkelijk op voor. Zo is het gastransportbedrijf een van de initiatiefnemers van een gigantisch energie-eiland op de Doggersbank. In de toekomst kunnen van daar enorme stromen waterstof richting de Rotterdamse industrie komen. En nu al is het bedrijf betrokken bij projecten op het gebied van power-to-gas, bijvoorbeeld in Delfzijl en Zuidwending. Ook met groen gas maakt Gasunie vorderingen, bijvoorbeeld bij het project met superkritisch water in Alkmaar. Daarmee lijkt het bedrijf een koppositie in de energietransitie op te eisen. 
 • Keynote Mark Haarman (Mainnovation)
  Wat is de huidige staat van de fabrieken in de Nederlandse petro- en chemische industrie? In het kader van het programma Duurzame Veiligheid 2030 bracht adviesbureau Mainnovation het afgelopen half jaar de toestand van onder meer leidingen, reactievaten, tanks en andere procesinstallaties in kaart. Dat was in opdracht van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat. Wat trof het bureau aan? In een ander onderzoek analyseert het bureau de digitalisering in de industrie: ‘Er wordt in ons land veel gesproken over de mogelijkheden van Industry 4.0, Internet of Things, maar de echte daden moeten nog komen.’
12:30 uur

Netwerklunch

13:30 uur

Aanvang middagprogramma

 • Interactief debat
 • Break-out sessies

Klik hier voor meer informatie over de break-out sessies.

15:30 uur

Korte pauze

16:00 uur

Vervolg programma

 • Keynote Marcel Galjee (Directeur Energie, AkzoNobel) over de innoverende projecten en samenwerkingsverbanden waarbij AkzoNobel is betrokken.
  De industrie kan een sleutelrol spelen in de energietransitie, stelt Marcel Galjee. Maar dan zal ze wel op zoek moeten gaan naar nieuwe manieren van produceren. AkzoNobel wil daarin het voorbeeld geven. Zo is het bedrijf betrokken bij de bouw van een bioraffinaderij op het Chemie Park Delfzijl. Op dezelfde locatie wil het chemieconcern in de toekomst samen met Gasunie grootschalig waterstof produceren via elektrolyse van water. In Rotterdam onderzoekt het concern in een coalitie de mogelijkheden voor een fabriek dat methanol uit afval produceert. 
 • Pitches finalisten Plant Manager of the Year
17:30 uur

Netwerkborrel

18:30 uur

Avondprogramma

Diner met uitreiking VOMI Safety eXperience Award 2018 en bekendmaking Plant Manager of the Year 2018

Inschrijven
Neem contact op

Partners

Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Speel film
Meer weten over partner worden?