nieuws

Evonik breidt uit in Antwerpen

Publicatie

8 aug 2017

Categorie

Petrochem

Soort

nieuws

Tags

Evonik, silica

Evonik investeert miljoenen euro’s in de uitbreiding van de capaciteit voor pyrogene silica in Antwerpen. De nieuwe installaties moeten in de zomer van 2019 operationeel zijn. Typische toepassingen van deze speciale silica (Aerosil genoemd door Evonik) zijn verven en lakken, moderne lijmsystemen, transparante siliconen en niet-brandbare hoogwaardige isolatiematerialen.

‘De investering past goed bij onze strategie om ons meer te concentreren op activiteiten met een duidelijke focus op speciaalchemie en ons portfolio geleidelijk meer in balans te brengen’, zegt Christian Kullmann, voorzitter van de Raad van Bestuur van Evonik Industries. Silica behoort tot de ‘Smart Materials’, een van de vier strategische groeimotoren van Evonik met een bovengemiddelde marktgroei en margepotentieel.

Modernisering

Naast de geplande overname van de silica-business van Huber en de continue uitbreiding van de capaciteit voor geprecipiteerde silica, is de uitbreiding in Antwerpen de volgende logische stap volgens Kullmann.

Dankzij de uitbreiding zal Evonik vanuit Antwerpen niet alleen hydrofiele maar ook hydrofobe silica aan haar klanten kunnen leveren. Een modernisering van de silaancapaciteit moet de aanvoer garanderen van grondstoffen voor de Aerosil-productie en voor silanen die gebruikt worden in de bandenindustrie. Het pyrogene silica Aerosil wordt verkregen door hydrolyse van silanen bij verhoogde temperatuur in een waterstofvlam.

Evonik heeft niet naar buiten gebracht hoeveel miljoen euro ze investeert, alleen dat het om een ‘hoog tweecijferig miljoenenbedrag’ gaat

Petrochem 7/8, 2018

17 juli 2018

EemsDeltavisie
Eemsdeltavisie 2018: Factory as a Forest

Wanneer 17 Oct 2018
Locatie Evenementenhal Delfzijl, Handelskade West 26, 9934 Delfzijl